Säännöt


Itsepalvelukirpputorilla voit myydä haluamiasi tuotteita.
Myyntipaikkaan kuuluu vaaterekki (70cm) ja tilava hyllykkö

(leveys 80cm).


HINTALAPUT JA HINNOITTELU

Kirpputorilla on sallittua käyttää itse tehtyjä hintalappuja, hinnoitella maalarinteipille yms. Varmista että hintalaput pysyvät kiinni tuotteissa (erityisesti ulkovaatteiden vettähylkivissä pinnoissa). Hintalappujen siisti ulkoasu voi vaikuttaa ostajien ostopäätöksiin, joten merkitse tarvittavat tiedot selkeästi. Kirpputorilta saa valmiiksi tulostettuja tarrallisia hintalappuarkkeja. Merkitse hintalappuun selkeästi tuotteen nimi, hinta ja pöytänumero. Sopuhinnoittelulla tuotteet päätyvät helpommin uuden henkilön käyttöön ja kulutukseen.

Hintalappuja voi tulostaa netistä itse (tulosta arkki täältä) tai niitä voi noutaa paikan päältä. Paperiset hintalaput kiinnitetään nuppineuloilla, hakaneuloilla, niiteillä, teipillä, kontaktimuovilla tms. Kirpputorilla on ollut suosittua kiinnittää tarralappu tai paperilappu pahville/kartonkiselle paperille ja sitoa tuo pahvinpala narulla vaatteisiin.


Kirjoita tiedot lappuihin mustekynällä, selkeällä käsialalla ja erityisesti numerot niin, ettei niitä voi muuttaa. Epäselvissä tilanteissa tuote jää myymättä tai tulkitsemme lappua harkintamme mukaan.

Myyntipöydät on tarkoitettu pääsääntöisesti käytetyn tavaran myymiseen. Emme vuokraa pöytiä pelkästään uuden tavaran myyjille. Kaikkien tavaroiden on myös mahduttava omalle myyntipaikalle, hyllylle tai rekille. Käytäville ei saa laittaa mitään tavaroita.

Parhaimman myyntituloksen saat, kun et täytä pöytää liian täyteen tavaroita. Myy vain ehjiä, puhtaita tuotteita tai ilmoita viasta hintalapussa.


Vastuu myytävien tavaroiden kunnosta on aina myyjällä. Kirppis ei korvaa mahdollisia palo- tai vesivahinkoja, rikki menneitä tai varastettuja tuotteita.

Kirpputorilla ei saa myydä aikuisviihdettä eikä muita K18 tuotteita, kuvasisältöisiä rakasteluoppaita, piraattikopioita eikä mielellään K16/K18 sisältöisiä dvd-elokuvia/pelejä.


MYYNTIAIKA

Viikon myyntijaksoon kuuluu seitsemän myyntipäivää (täysi kalenteriviikko), aloituspäivä voi olla mikä viikonpäivä tahansa. Myyjän on mahdollista tuoda tuotteet esille myyntiaikaa edeltävänä päivänä viimeisen aukiolotunnin aikana. Myymättä jääneet tuotteet tulee noutaa viimeisenä myyntipäivänä ennen viimeistä tuntia.


Huom! Seuraava myyjä saattaa saapua myyntipaikallesi heti oman myyntiaikasi päätyttyä. Ennen kuin seuraava myyjä voi myydä omia tuotteitaan, edellisen tulee olla vapauttanut myyntialue seuraavan myyjän käyttöön ja olla tyhjentänyt myyntinumerolleen kertynyt myyntisaldo kassalla. Ole siis valmiina pöytäsi lopputilityksen kanssa arkena klo 18:00 ja viikonloppuisin klo 15:00 mennessä.MYYNNIN ALOITUS


  • Myytävät tavarat voi tuoda myyntipaikalle vuokra-aikaa edeltävänä päivänä viimeisen aukiolotunnin aikana (arkisin klo 18:00-19:00, vkl klo 15:00-16:00). Ilmoita kirpputorille (txt/puh), mikäli myöhästyt.
  • Ilmoittaudu ensimmäiseksi kassalle. Pöytävuokra maksetaan myyntijakson lopussa, ts. pöytävuokra vähennetään tuolloin toteutuneesta myynnistä.
  • Laita tavarat siististi esille omalle myyntipaikallesi. Arvoesineet ja muut kalliimmat tuotteet on suositeltavaa sijoittaa vitriiniin tai suojata varashälyttimillä.


MYYNTIAJAN PÄÄTTYMINEN


Myyntipaikan vuokraaja huolehtii, että pöytä tyhjennetään viimeistään viimeisenä myyntipäivänä tuntia ennen liikkeen sulkemisaikaa. Aloittaessasi pöydän purkamisen ilmoittaudu ensin kassalle. Tarkista, ettei muiden pöytien tavaroita ole omiesi joukossa. On kannattavaa myös kiertää kirppis lähtiessäsi, sillä tavaroitasi on saattanut ajautua muihin pöytiin tai löytöpöydälle.

Kirppikselle jääneitä tavaroita säilytetään yhden viikon ajan, jonka jälkeen ne ovat Eemelin Kirppiksen omaisuutta ja ne toimitetaan hyväntekeväisyyteen tai myyntiin.


MYYNTITUOTOT JA TILITYS


7 (tai 14) myyntipäivän päätyttyä kirpputori maksaa myyjille myydyistä tuotteista toteutuneen myynnin mukaan. Eemelin Kirppis vähentää myyntipöydän tuotoista ainoastaan pöytävuokran ilman komissiota.

Myyntiajan päätteeksi myyntituotot maksetaan myyjälle kassalla. Poikkeustapauksissa tuotot maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.Onnistuneita kauppoja Eemelin Kirppiksellä!