Säännöt


Itsepalvelukirpputorilla voit myydä haluamiasi tuotteita.
Myyntipaikkaan kuuluu vaaterekki (70cm) ja tilava hyllykkö

(leveys 80cm).


HINTALAPUT, HINNOITTELU JA HINTALAPPUJEN KIINNITYS

Kirpputorilla on sallittua käyttää itse tehtyjä hintalappuja, hinnoitella maalarinteipille yms. Varmista että hintalaput pysyvät kiinni tuotteissa (erityisesti ulkovaatteiden vettähylkivissä pinnoissa, vuoressa ym.).

Hintalaput saa pysymään ulkovaatteissa esim. kiinnittämällä narulla (paketointinarulla, langalla tms.) varustettu pahvihintalappu vaatteen niskapuolelta löytyvään ripustuslenkkiin tai liimaamalla hintalapputarran liimapinnat yhteen ripustuslenkin ympäriltä.

Hintalappujen siisti ulkoasu voi vaikuttaa ostajien ostopäätöksiin, joten merkitse tarvittavat tiedot selkeästi. Kirpputorilta saa valmiiksi tulostettuja tarrallisia hintalappuarkkeja. Merkitse hintalappuun selkeästi tuotteen nimi, hinta ja pöytänumero. Sopuhinnoittelulla tuotteet päätyvät helpommin uuden henkilön käyttöön ja kulutukseen.


Hintalappuja voi tulostaa netistä itse (tulosta arkki täältä) tai niitä voi noutaa paikan päältä koska tahansa ennen myyntijakson alkua tai jo sen suunnitteluvaiheessa. Paperiset hintalaput kiinnitetään teipillä, kontaktimuovilla tms. Kirpputorilla on ollut suosittua kiinnittää tarralappu tai paperilappu pahville/kartonkiselle paperille ja sitoa tuo pahvinpala narulla vaatteisiin.


Kirjoita tiedot lappuihin mustekynällä, selkeällä käsialalla ja erityisesti numerot niin, ettei niitä voi muuttaa. Epäselvissä tilanteissa tuote jää myymättä tai tulkitsemme lappua harkintamme mukaan.

Myyntipöydät on tarkoitettu pääsääntöisesti käytetyn tavaran myymiseen. Emme vuokraa pöytiä pelkästään uuden tavaran myyjille. Kaikkien tavaroiden on myös mahduttava omalle myyntipaikalle, hyllylle tai rekille. Käytäville ei saa laittaa mitään tavaroita.

Parhaimman myyntituloksen saat, kun et täytä pöytää liian täyteen tavaroita. Myy vain ehjiä, puhtaita tuotteita tai ilmoita viasta hintalapussa.

Vastuu myytävien tavaroiden kunnosta on aina myyjällä. Kirppis ei korvaa mahdollisia palo- tai vesivahinkoja, rikki menneitä tai varastettuja tuotteita.

Kirpputorilla ei saa myydä aikuisviihdettä eikä muita K18 tuotteita, kuvasisältöisiä rakasteluoppaita, piraattikopioita eikä mielellään K16/K18 sisältöisiä dvd-elokuvia/pelejä.


MYYNTIAIKA (esim. ke 11.4.klo 18:00-ke 18.4.klo 18:00)

Viikon myyntijaksoon kuuluu seitsemän myyntipäivää (täysi kalenteriviikko), aloituspäivä voi olla mikä viikonpäivä tahansa. Myyjän on mahdollista tuoda tuotteet esille arkena alkaen klo 18:00 ja viikonloppuisin alkaen klo 15:00.

Ilmoitamme tekstiviestillä, mikäli pöytä vapautuu edelliseltä myyjältä etuajassa. Myyntipaikka on käytettävissä heti sen jälkeen, kun se on vapautunut edelliseltä käyttäjältä. Kirpputorin ehdottamista muutoksista, jotka lisäävät myyjän myyntiaikaa alku-tai loppupäästä, ei tule koskaan lisämaksua.

Varauksen teon jälkeen saat varausvahvistuksen (joko sähköpostitse, tekstiviestillä tai hintalappuarkin ylälaitaan kirjoitettuna). Varmista varausvahvistuksesta, minä päivänä ja mihin kellonaikaa myyntisi on merkitty alkavaksi. Kirppis ilmoittaa varausvahvistuksessa aina alkamispäivämäärän ja -kellonajan sekä päättymispäivän ja -kellonajan.

esim.

varausvahvistus

pöytä: 59

myyntiaika: ke 7.3.klo 18:00-ke 14.3.klo 18:00

hinta: 37,50e


Tässä esimerkissä myyjän on mahdollista tuoda myytävät tuotteet alk. ke 7.3.klo 18:00 ja myyntipaikan tulee olla tyhjennetty viim. ke 14.3.klo 18:00.


Huom! Seuraava myyjä saattaa saapua myyntipaikallesi heti oman myyntiaikasi päätyttyä. Ennen kuin seuraava myyjä voi myydä omia tuotteitaan, edellisen tulee olla vapauttanut myyntialue seuraavan myyjän käyttöön ja olla tyhjentänyt myyntinumerolleen kertynyt myyntisaldo kassalla. Ole siis valmiina pöytäsi lopputilityksen kanssa arkena klo 18:00 ja viikonloppuisin klo 15:00 mennessä.


MYYNNIN ALOITUS

  • Myytävät tavarat voi tuoda myyntipaikalle arkisin viimeisen aukiolotunnin aikana (klo 18:00-19:00) ja viikonloppuisin kahden viimeisen aukiolotunnin aikana (klo 15:00-17:00).
  • Mikäli tiedät myyjänä jo etukäteen, ettet saavu tayttamaan poytaa myyntiaikasi ensimmäisellä tunnilla (aloitat esim. vasta seuraavana päivänä liikkeen avaamisaikaan), tämä olisi olennaista tietoa Sinua edeltävälle myyjälle. Toivomuksena on, että ilmoittaisit myöhempään tapahtuvasta aloituksesta tai ennenaikaisesta myyntipaikan tyhjennyksestä etukäteen esim. tekstiviestillä. Tällöin Sinulta vapautuva myyntiaika voidaan tarjota edellisen/Sinun jälkeen tulevan myyjän myyntiajan jatkoksi ja myyntipaikka saadaan pidettya mahdollisimman katkeamattomasti myyntikaytossa. Palvelemme sekä myyviä että ostavia asiakkaita, joten myyntipaikan varaajalta odotetaan, että myyntipaikalla on myytäviä tuotteita koko lailla koko varatun myyntijakson ajan (tunnin-parin tarkkuudella myyntiajan molemmista päistä).
  • Ilmoittaudu ensimmäiseksi kassalle. Pöytävuokra maksetaan myyntijakson lopussa, ts. pöytävuokra vähennetään tuolloin toteutuneesta myynnistä.
  • Laita tavarat siististi esille omalle myyntipaikallesi. Arvoesineet ja muut kalliimmat / helposti särkyvät tuotteet on suositeltavaa sijoittaa vitriiniin tai suojata varashälyttimillä. Tuotteet tulevat jossain määrin paremmin huomatuiksi varsinaiselta myyntipaikalta kuin vitriinistä. Omaan myyntipaikkaan voi myös kirjoittaa lapun, jossa mainitaan mallinuken päälle, seinille, kattoon tai vitriiniin esille laitetuista tuotteista. Muualle kuin omalle myyntipaikalle esille laitettuihin tuotteisiin kannattaisi kirjoittaa hintalappuihin myyntiajankohta / aloituspäivämäärä myyjän tunnistamiseksi.


MYYNTIAJAN PÄÄTTYMINEN


Myyntipaikan vuokraaja huolehtii, että pöytä tyhjennetään viimeistään viimeisenä myyntipäivänä tuntia ennen liikkeen sulkemisaikaa (viikonloppuna 2 tuntia ennen sulkemisaikaa). Aloittaessasi pöydän purkamisen ilmoittaudu ensin kassalle. Tarkista, ettei muiden pöytien tavaroita ole omiesi joukossa. On kannattavaa myös kiertää kirppis lähtiessäsi, sillä tavaroitasi on saattanut ajautua muihin pöytiin tai löytöpöydälle.

Kirppikselle jääneitä tavaroita säilytetään yhden viikon ajan, jonka jälkeen ne ovat Eemelin Kirppiksen omaisuutta ja ne toimitetaan hyväntekeväisyyteen tai myyntiin.


MYYNTITUOTOT JA TILITYS

Myyntiajan päätyttyä kirpputori maksaa myyjille myydyistä tuotteista toteutuneen myynnin mukaan. Eemelin Kirppis vähentää myyntipöydän tuotoista ainoastaan pöytävuokran ilman komissiota.

päivitys 22.4.2023: Myyntiajan päätteeksi myyntituotot maksetaan myyjälle pääsääntöisesti tilisiirtona asiakkaan ilmoittamalle tilille 1-2 pankkipäivän kuluessa.


Onnistuneita kauppoja Eemelin Kirppiksellä!